Vrhunac Biotech Ltd

Proizvoda i usluga

Knowledge
Dom > Znanje > Sadržaj

Prirodni Antimikrobni Agent može spriječiti bakterijski Biofilm formacija na Polimerne površine--Usnic kiseline

Source:http://aac.asm.org/ | Updated: Jul 11, 2016

Usnic kiselina je vrsta kemikalija izvađen iz usnea vrste lišaja također poznat kao stari čovjek bradu, zbog svoje sličnosti s ljudske dlake. Kada izvađen iz biljka, to je žuti i kristalni izgled. Pomiješana s vodom, Međutim, gubi svoj žuti ton i pojavljuje se bezbojna.


Usnic kiselina je poznato da pokazuju antibakterijska svojstva. U Sjedinjenim Državama, usnic kiselina (kao prašak ili mast) se koristi u liječenju prvenstveno infekcija kože, a je pokazala da biti učinkovit u liječenju bakterija tuberkuloze, kao i druge fitopatogene gljive. Čista usnic kiselina također koristi u mnogim vrstama kreme, paste za zube, dezodoransi i kreme za sunčanje kao i protectant i konzervans. Izvana, to je bio korišten za liječenje bolesti kao što su lišajevi i atletskog stopala. Koristi se i kod ljudi i životinja.


Koliko usnic kiseline da shvatim?

Količinu usnic kiseline polaže zavisi od stanja se liječe. Tipične unutarnje doza je između 30 i 60 kapi tinkture i usnic kiselina, isporučena tri do četiri puta na dan. Veće doze mogu se koristiti ako usnic kiselina se primjenjuje na kožu.


Koje su neki dobri izvori usnic kiseline? Koja forma je dostupna?

Vodeći izvor usnic kiselina je usnea; Obično je izvađen iz biljka je korteks. Usnic kiselina je dostupan kao tablete, prah, ekstrakt i tinkturu.


Što se može dogoditi ako ne dobijem dovoljno usnic kiseline? Što se može dogoditi ako sam uzeti previše? Ima li bilo nuspojava treba biti svjestan?

Jer usnic kiselina ne smatra bitan nutrijent, minimalne i maksimalne dnevne razine nisu ustanovljene. Međutim, dugotrajna uporaba visoke razine usnic kiseline može uzrokovati zamor mišića i malaksalost. Ovi uvjeti će riješiti tako ukida korištenje. Neki pojedinci mogu biti osjetljivi na usnea i razviti iritaciju kože ili grla. Opet, ovi uvjeti će se riješiti ako jedan prekine korištenje usnic kiseline. Također postoje dokazi životinja koja sugerira usnic kiselina može imati toksični utjecaj na jetru. Kao takav, to treba koristiti s velikim oprezom. Kao i uvijek, obavezno posavjetovati s licenciranim zdravstvene zaštite prije uzimati usnic kiselinu ili bilo koji drugi biljni pripravak ili dodatak prehrani.


Reference

Francolini sam Norris P, Piozzi A, et al. Usnic kiseline: prirodno antimikrobno sredstvo može spriječiti formiranje bakterijski biofilm na površini polimera. Antimikrobnih sredstava i kemoterapije studeni 2004; 48 (11): 4360-4365.

Han D, et al. izazvane Usnic kiselinom Nekroza hepatocita kulturan miša: inhibicije funkciju mitohondrija i oksidativni stres. Biokemiju Pharmacol 2004; 67:439-51.

Hobbs C. Usnea: Biljni antibiotik. Santa Cruz, CA: Botanica Press, 1990.

Okuyama E, Umeyama K, Yamazaki M, et al. Usnic kiselinu i diffractaic kiselinu kao analgetik i antipiretik komponente usnea diffracta. Planta Med Travanj 1995; 61 (2): 113-5.

Rafanelli S, Bacchilega R, Stanganelli sam, et al. Kontaktni dermatitis od usnic kiseline u vaginalni prije. Kontaktni Dermatitis 1995; 33:271.


Upit
Obratite nam se
Adresa: Br. 6 Zhangba 4 Rd., Xi'an Hi-Tech zona, Xi'an 710077, Kina.
Telefon: +86 (29) 8860 1330
Faks: +86(29) 8860 9131
E-pošte:info@apex-bio.com
Dom | O nama | Proizvoda i usluga | Novosti | Znanje | Kontrola kvaliteta | Obratite nam se | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica