Vrhunac Biotech Ltd

Proizvoda i usluga

Knowledge
Dom > Znanje > Sadržaj

Duda pomaže kontrolu šećera u krvi i borbi dijabetes

Source: | Updated: Aug 01, 2016

Dud borbi dijabetes

Antioksidans, njegovih protuaterosklerotskih efekata duda su zadovoljavajuće, naravno (ovdje pravimo pretpostavka koje se mogu pojaviti u laboratoriju i pokusi na životinjama će se vidjeti u stvarnim ljudskim bićima kao dobro), ali postoji više na priču od toga. Listovi duda su dugo korišteni u kineskoj medicini za prevenciju i liječenje dijabetesa, jer kao što znamo, oni sadrže kemijske spojeve koji potiskuju visoke razine šećera u krvi (hiperglikemija) nakon obroka bogata ugljikohidratima.

Kontroliranje razine šećera u krvi (Glukoza) je od Vitalne važnosti. Kada ove razine rastu naglo, kao što to rade nakon probavljanja hrane s visoki glikemijski indeks, kao što su krumpir ili slatkiše, tijelo reagira po proizvoditi više inzulina da se bave preopterećenja. Ali ako ovaj zahtjev za više inzulina nastaje previše snažno prečesto, sposobnost gušterače da proizvode dovoljno inzulina može biti Narušena, a naše stanice mogu postati otporne na inzulin kao što pokušava raditi svoj posao za olakšavanje transporta glukoze kroz stanične stijenke. Rezultat je inzulinska rezistencija, opasno stanje koje, ako nije označeno, dovodi do dijabetesa tipa 2. Primarni uzrok je pretilosti. Općenito govoreći, ako ste pretili, rizik za dijabetes je visoka; Ako ne, to je nisko (osim ako slučajno imaju genetsku predispoziciju za dijabetes).

Dud kontrole šećera u krvi

Još jedna grupa istraživanja u Japanu je pronašla bijeli Dud listovi sadrže spojeve koji inhibiraju te crijevne enzymes.3 u eksperimentima s normalnim štakora, našli su da određene šećeri koji sadrže dušik u dudov list ekstrakt, posebno jedan zove 1 deoxynojirimycin, snažno inhibira crijevnu metabolizam disaccharides (posebice saharoze), čime se ograničava količine monosaharida koji unose u cirkulaciju. Također su pronašli da pretreating štakora s ekstrakt duda prije nego ih hranili ugljikohidrata značajno potisnuti normalno postprandijalno (poslije obroka) porast razine glukoze u krvi.

Ovaj blagotvoran učinak detaljno je dozno. Doze su, Međutim, vrlo veliki: 0,1 – 0,5 g/kg tjelesne težine, što za 70 kg (154-lb) ljudska bi bilo 7 – 35 g. (niža doza 0,02 g/kg, odgovara 1.4 g za čovjeka, bio neučinkovit.) Ipak, istraživači predložili da ekstrakt duda može biti koristan u sprečavanju ljudske dijabetes prema suzbijanju crijevnih Alfa-glukozidaze aktivnosti.

Duda štiti membrane krvnih stanica

Istraživači su bili zainteresirani za eritrocitnu pacijenata jer ove osjetljive strukture, koja se sastoji prvenstveno od lipidi (masne tvari, uključujući kolesterol), podliježu peroksidacija, destruktivnih procesa od strane visoko Reaktivni molekularni vrsta poznat kao slobodnih radikala. Takav oksidativni stres se obično nadoknađuje prisutnost antioksidanata, ali razina Vitalne zaštitne tvari su obično ispod normalne u bolesnika sa šećernom bolešću, kao što je spomenuto. Oksidativna oštećenja na membranama eritrocita pacijenata može ugroziti svoje zdravlje na različite načine — dio pošasti dijabetesa, u kojoj pretjerana lipidne peroksidacije i njegove destruktivne posljedice su obilježja.

Ispostavilo da duda značajno smanjuje lipidnu peroksidaciju u pacijenata eritrocitnu, budući da nije glibenklamid. Duda je također donio o značajnom smanjenju razine lipidni peroksidi u bolesnika krvne plazme i urina. Autori navedenog:

U zaključku, za istraživanja pruža preliminarni podaci ukazuju na to da duda terapija sposoban za poboljšanje kontrole glikemije u bolesnika s dijabetesom tipa 2. Naš rad sugerira da serum i eritrocita membranski lipidi dijabetičkih bolesnika su povoljno utječe duda terapija.

Rješenje je očito. Nije tako očito, Međutim, je činjenica da su dodaci prehrani, kao što su murve, koje mogu pomoći nas odbiti dijabetesa iako nastojimo slijediti zdraviji način života.


  1. Doi K, Kojima T, Makino M, Kimura Y, Fujimoto Y. studije o sastojcima od lišćaMorus albaL.CHEM Pharm bika2001; 49 (2): 151-3.

  2. Doi K, Kojima T, ekstrakt lišća Fujimoto Y. duda inhibira oksidativne promjene zec i ljudskih lipoproteina.Biol Pharm bika2000; 23 (9): 1066-71.

  3. Miyahara C, Miyazawa M, Satoh S, A Sakai, Mizusaki S. Inhibitory učinci dudov list ekstrakt na hiperglikemija postprandijalno u normalni štakori.J Nutr Sci Vitaminol2004; 50; 161-4.

  4. Andallu B, Suryakantham V, Srikanthi BL, člana kojega Učinak duda)Morus indicaL.) terapija na plazme i eritrocita membranskih lipida kod bolesnika s dijabetesom tipa 2.Clin Chim Acta2001; 314:47-53.

  5. Vijayan K, Srivastava PP, Awasthi AK. Analizom srodnički odnos među pet duda(Morus)vrsta pomoću molekularnih markera.Genoma2004; 47:439-48.


Upit
Obratite nam se
Adresa: Br. 6 Zhangba 4 Rd., Xi'an Hi-Tech zona, Xi'an 710077, Kina.
Telefon: +86 (29) 8860 1330
Faks: +86(29) 8860 9131
E-pošte:info@apex-bio.com
Dom | O nama | Proizvoda i usluga | Novosti | Znanje | Kontrola kvaliteta | Obratite nam se | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica